divendres, 29 de gener del 2016

Un veritable espai d’esbarjo i educatiu



Durant les dues ultimes setmanes de gener, nenes i nens de l’escola han començat a jugar amb la nova estructura de fusta gran. Ho han fet amb l’acompanyament de mares i pares i de forma progressiva, per cursos.




 

Desprès d’aquestes setmanes hem confirmat que el pati és un espai de convivència molt intens i que ens permet treballar valors, i fer aprenentatges tant imports com és el  "cuidar-se, cuidar als companys/es i cuidar l' espai",  hem  intentat  fer-les conscients de la importància d’ aquest  aspecte abans d’entrar a jugar a la construcció.



El temps del pati ocupa 525 h. en un curs escolar (veure informe de la fundació Jaume Bofill en aquest blog). Es per això que pensem que és important no perdre la oportunitat d’aprofitar aquest temps perquè nenes i nens tinguin la opció de buscar experiències diverses, como per exemple alternatives al futbol. Hem comprovat que l’estructura els permet  posar en joc les relacions d’ajuda , de col·laboració entre ells, l’autoestima, la imaginació, etc.

Volem compartir algunes de les experiències  que ens hem trobat aquests dies acompanyant a les nenes i nens a jugar amb l’estructura.  Espontàniament han ajudat als seus  companys/es a passar per llocs que els feien por, d’altres que nomes amb una mirada nostre, han pogut superar la por i desprès sentien una alegria molt gran d'haver aconseguit un gran repte personal, altres que han disfrutat molt del joc de desequilibris , motriu, i també  nens amb molt lideratge i molt moguts que han escollit un  joc més tranquil a la sorra, construir mines, coves, castells, circuits, muntanyes,.......I finalment hem vist que aquest joc suposa una alternativa , per aquells que abans es quedaven arraconats al pati.
 

El nostre objectiu ha estat conscienciar a nenes i nens de la importància de cuidar el seu cos, el respecte als altres, empatitzar amb els seus company/es, ajudar-se i sobretot disfrutar de forma segura i conscient del seu cos i del moviment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.